Lillepidu koduõues

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu nupukat lahendust: kuidas koduaeda päevinäinud puidust ja autokummidest lillemahuteid teha.
Mitu nupukat lahendust: kuidas koduaeda päevinäinud puidust ja autokummidest lillemahuteid teha. Foto: Peeter Langovits

Tänavuse Helsingi kevadmessi kese – trendikalt kujundatud ja taimestatud avar ala – innustas aiandushuvilisi mitte ainult seemneid ja sibulaid, vaid ka tööriistu soetama.

Omavahel põimunud moeharrastused kokkamine ja potipõllundus ärgitavad paljusid mõlemaga tõsisemalt tegelema. Aianduspisikust rohkem nakatunu tahab lisaks ürtide-lillede kasvatamisele aknalaual või rõdukastis köögivilja ja/või ilutaimede pärispeenra teha, olgu siis õuenurka, terrassiserva või lodžale.

Helsingi messikeskusesse rajatud väljapaneku «Garden Party / Aiapidu» puhke-, grillimis- ja söömis-, sportimis-, tarbetaime- jms alad inspireerisid nii maastikukujundajaid kui ka hobiaednikke, näidates neile muu hulgas, kuidas muuta kortermaja hoov meeldivaks paigaks mänguväljaku, istumisnurga ning väikese lille- ja tarbeaiaga mahepõllunduse ja loodussõbraliku eluviisi põhimõtteid järgides.

Kõik algab kavandist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles