Ragne Kikas kudus end moeilma tippu

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yohji Yamamoto sügis-talv 2014/15: Ragne Kikase kuduminäide äsjaselt Pariisi moenädalalt, mida tõsteti esile ka maailma moepressis.
Yohji Yamamoto sügis-talv 2014/15: Ragne Kikase kuduminäide äsjaselt Pariisi moenädalalt, mida tõsteti esile ka maailma moepressis. Foto: SCANPIX

Hiljutisel Pariisi moenädalal äratasid Põlvamaalt pärit eestlanna kudumid nii suurt tähelepanu, et jõudsid maailma moetööstuse olulisima ajalehe Womens Wear Daily esikaanele. Saage tuttavaks: Yohji Yamamoto moemaja kudumidisainer Ragne Kikas, üks kõrgema lennuga Eesti moeloojaid üldse.

See oli pöörane rõõm, kirjeldab nüüdseks juba poolteist aastat Tokyos Yohji Yamamoto moemajas kudumidisainerina, ametliku ametinimetusega knitwear assistant`i ehk kudumite assistendina töötanud Ragne Kikas (29) esimest emotsiooni, kui üks maailma kuulsamaid ja mõjukamaid moekunstnikke, jaapanlane Yohji Yamamoto isiklikult tema ees seisis ja teda tööle kutsus. Nagu tavaliselt, kandis moeilmas musta värvi kuningaks tituleeritud moekunstnik musta.

Aasta oli 2012 ja Ragne just oma kudumikollektsiooniga «Dress Code Defensive» Prantsusmaal nimeka Hyèresˇi moekonkursi finaalis üles astunud. Tema kudumikunst oli valdavalt must, ebatüüpiliselt range ja kandilise, keskaja raudrüüdest inspireeritud vormiga. Ragne konkurssi küll ei võitnud ja tuli teiseks, kuid tema annet märkas toonane žürii esimees Yohji Yamamoto – see meeldis mehele tohutult, pealegi ta nägi, et noor disainer on hingega asja juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles