Tallinna botaanikaaed on hädas vandaalitsejatega

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna botaanikaaed.
Tallinna botaanikaaed. Foto: Peeter Langovits

Juba enne Tallinna botaanikaaia uue piirdeaia lõplikku valmimist, on vandaalid seda kahjustanud, lõhkudes Pirita jõe rippsilla juures oleva jalgvärava luku.

Turvalisuse tagamiseks rekonstrueeriti Tallinna botaanikaaias 2,4 kilomeetrit vana amortiseerunud võrkaeda, paigaldati neli suurt ja seitse väikest jalgväravat ning videovalve, mis töötab alates 1. juunist.

Videovalve salvestused näitavad, et eelmisel nädalal murti lukk lahti Pirita jõe rippsilla juures oleval jalgväraval ning et levinud on üle värava ronimine botaanikaaia territooriumile pääsemiseks, teatas raepress.

Videovalve salvestustest selgus, et lõhkujateks ei ole «paadunud kurjategijad», vaid tavakodanikud.

«Oleme lausa šokeeritud, et vandaalitsejateks osutusid tavalised inimesed, kes tulevad botaanikaaeda perega jalutama,» ütles botaanikaaia direktor Karmen Kähr.

«Rikkujate korrale kutsumiseks kavatseme botaanikaaia varale tekitatud rahaliste kahjude tuvastamisel edastada videosalvestusi politseile,» lisas Kähr.

Tallinna botaanikaaia territoorium on alates 1. juunist uue piirdeaiaga piiratud ning aia territooriumil jälgib korda ööpäevane videovalve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles