Veevärk alustas biogaasi põletamist

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veevärk demonstreeris reedel, kui väljas oli juba hämardunud, Tartu Postimehele avariipõletis biogaasi sinakat leeki.
Veevärk demonstreeris reedel, kui väljas oli juba hämardunud, Tartu Postimehele avariipõletis biogaasi sinakat leeki. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud aasta novembris tööle hakanud Tartu veevärgi biogaasitehas on nüüdseks jõudnud toota üle saja tuhande kuupmeetri gaasi, mida on kasutatud nii reoveemuda soojendamiseks kui elektri tootmiseks.

Veevärgi andmetel lasti esimene kogus biogaasi metaanitankist ehk kääritist gaasihoidlasse eelmise aasta novembri lõpus ning gaasi proovipõletamist alustati gaasikatlas 12. detsembril. Praeguseks on tehas tootnud juba 106 000 kuupmeetrit biogaasi, viimase kuu ööpäevane keskmine oli näiteks 1600 kuupmeetrit.

Tartu veevärgi projektijuhi Martin Zimmeri sõnul kulgesid proovipõletamised detsembris hästi. «Kõigepealt tehti analüüsid. Gaas oli piisavalt hea metaanisisaldusega, keskmiselt 65 protsenti,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles