Leito: Iseseisvuspartei ületab ka üksi valimiskünnise

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: : kollaaž Katri Karing

Eesti Iseseisvuspartei ületab selle juhi Vello Leito ennustuse kohaselt märtsis valimiskünnise ning seetõttu pole neil vaja ühegi erakonnaga ühineda.

«Meie oleme kõik üles ehitanud sellise arvestusega, et me läheme valimistele üksinda oma ideoloogilise platvormiga, ja sealjuures oleme veendunud, et 5-protsendise künnise ületame,» rääkis Leito.

Tema sõnul on nemad riigikogus esindamata erakondadest ainsad, kel on šanssi valimiskünnis ületada, mistõttu peaksid teised jõud huvituma nendega liitumisest, mitte aga vastupidi.

Samas keeldus Leito avalikustamast, kas ja milliste erakondadega Iseseisvuspartei ühinemisläbirääkimisi peab.

«Kõiges, mis puudutab liitumisi ja poliitiliselt tundlikke teemasid, meie ei anna intervjuud. Teeme pressiavalduse sel ajal, kui hetk on õige.»

Erakonna 29. mai üldkoosolekul oli nimelt päevakorras Eesti Iseseisvusparteile esitatud ühinemistaotluse menetlemine.

Pärast koosolekut levitati internetis üldkoosolekul viibinud Iseseisvuspartei liikme seisukohta, et «ühinemisläbirääkimised osati läbi viia nii tasa ja targu, et vastalised takistama ei pääsenud».

Leito sõnul on nende erakonna positsioon teiste erakondadega võrreldes väga erinev, mistõttu on teistel raske nendega ühist keelt leida – Iseseisvuspartei nõuab ainsana Eesti lahkumist Euroopa Liidust.

Postimees.ee uurib täna, kuidas läheb järgmise aasta riigikogu valimiste valguses Eesti väikeerakondadel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles