Poiss kinkis pruudile mängukassi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akendel seisavad mänguasjad, andes külastajale võimaluse piiluda nende omanike ellu. Vasakul Saabastega Kass koos näituse tekstide autori Marilin Eessaluga. Paremal nukk, mille ostmiseks tuli ühel emal teenida raha tööga, mida ta südames häbenes.
Akendel seisavad mänguasjad, andes külastajale võimaluse piiluda nende omanike ellu. Vasakul Saabastega Kass koos näituse tekstide autori Marilin Eessaluga. Paremal nukk, mille ostmiseks tuli ühel emal teenida raha tööga, mida ta südames häbenes. Foto: Margus Ansu

Aastal 1955 oli Aime Allik­vee 19, kohe saamas 20. Tema peigmehel Hubert Pärnakivil oli asja Leningradi, kust ta tõi oma armsamale sünnipäevaks kingituse. Mitte lilli ega šokolaadi, vaid Saabastega Kassi.

Selle kuulsast muinasjutust pärit tegelasega ei ole kunagi mängitud. Kingituse saaja on oma asja hoolega hoidnud ja karbist vaid erilistel puhkudel välja võtnud. Harvadel kordadel on näidanud ta seda kui armastuse sümbolit ka lastele ja lastelastele.

Praegu näevad ammust üllatuskingitust aga kõik, kes külastavad Tartu mänguasjamuuseumis avatud armastuslugude näitust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles