Lennuamet: Soomel pole probleeme Copterline'i kontrolliga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copterline helikopter Tallinna linnahalli juures.
Copterline helikopter Tallinna linnahalli juures. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti lennuameti sõnul ei tohiks Soome lennuametil tekkida probleeme Copterline'i üle järelevalve teostamisega, kuna ametit kontrollib omakorda ka Euroopa lennuohutusamet.

Ameti lennutegevuse osakonna juhataja kohusetäitja Jaanus Ojamets ütles, et Euroopa lennuohutusamet kontrollib lennuameteid regulaarselt ega lase juhtuda, et järelevalve muutuks nõrgaks.

Ojametsa sõnul ei ole Soome lennuametis probleemiks, kui ka ainult üks inimene teostab järelevalvet. «See üks inimene on siis see otsustaja või vastutav isik, selles mõttes seal probleemi ei ole,» ütles ta.

Nii Soome kui Eesti lennuameti töötajad, kes lennufirmades töötavad, ei tohi vastavaid ettevõtteid inspekteerida, kinnitas Ojamets. Ta lisas, et samas on lennuameti ametnike töötamine pilootidena Euroopas levinud.

Eestis ei tööta samas Ojametsa sõnul ükski inspektor kuskil ettevõttes, mis on aga pigem põhjustatud Eesti lennunduse väiksusest.

«Meil on osakonnas ainult kolm inimest tööl ja kui keegi veel läheb lendama, siis see tähendab seda, et me seda ettevõtet ei saa kontrollida,» märkis Ojamets.

Reedel teatas Soome uudisteagentuur STT, et Soome lennuametil on raskusi järelevalvega Copterline'i üle, kuna kõik neli ameti inspektorit töötavad põhitöö kõrvalt samas ettevõttes pilootidena. Seega saab lennufirma üle järelevalvet teostada vaid üks inimene, lennuameti kopterijärelevalve üksuse juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles