Naistekonverentsil paluti emal laliseva lapsega saalist lahkuda

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraadid avaldasid nädalavahetusel Pärnus meelt palgalõhe vastu.
Sotsiaaldemokraadid avaldasid nädalavahetusel Pärnus meelt palgalõhe vastu. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Möödunud pühapäeval toimunud palgalõhe-teemalisel konverentsil paluti saalist lahkuda aastase lapse emal, kuna väidetavalt hakkas laps häirivalt lalisema.

Pühapäeval toimus Pärnu kontserdimajas foorum «Tuld palgalõhele!», kus kõne all meeste ja naiste palgalõhe, mis ei ole kuskil mujal Euroopas nii suur kui Eestis.  

Esinema oli palutud ka kodanikualgatuse «Teeme ära» turundusjuht Anneli Ohvril, kes võttis üritusele kaasa oma aastase lapse.  

«Tegemist oli pühapäevase konverentsiga, kus räägiti naiste töö ja vabaaja ühildamisest. Seal oli ka lastetuba ja lapsi õhutati kaasa tulema. Lapsed olid seal väga omal kohal ja andsid isegi inimlikku mõõdet sinna juurde,» arvas Ohvril.

«Lapsed on elu osa ja nad võiksid märksa rohkem osa võtta täiskasvanute maailmast. Ma ei leia, et nad peaksid kasvama nelja seina vahel.»

Ohvrili üllatuseks aga palus üks eesistuv vanem naisterahvas tal lapsega saalist lahkuda, sest lalin olevat seganud. «Ta arvas, et ma häirin kõiki konverentsil viibijaid,» selgitas Ohvril.

Kuna naine koos lapsega saalist ei lahkunud, siis lahkus sealt häiritud kuulaja ise.  «Olen varem ka konverentsidel osalenud, sellist asja ei ole ette tulnud. Siiani on lapsed väga hästi vastu võetud. Olen aastase lapsega erinevates kohtades käinud. Saan aru, kuhu sobib last kaasa võtta, kuhu mitte,» kinnitas Ohvril.

«Lapsed on elu osa ja nad võiksid märksa rohkem osa võtta täiskasvanute maailmast. Ma ei leia, et nad peaksid kasvama nelja seina vahel,» lisas Ohvril, kelle kinnitusel peavad naised esmalt ise aktsepteerima lapsi igapäevaelu osana, siis saab seda ka tööandjatelt nõuda.

Facebookis on samateemaline postitus juba laiemat kõlapinda leidnud. Arutatakse, kuhu on last sobiv kaasa võtta ja kuhu mitte.

Konverentsi korraldajaks oli Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Konverentsi korraldaja ja riigikogu liige Marianne Mikko oli juhtunust kuuldes imestunud. Tema kinnitusel olid lastega emad konverentsile teretulnud. Nende tarbeks oli korraldatud ka lastehoid. «On täiesti loomulik, et inimese töö ei jää tegemata sellepärast, et tal on lapsed,» toonitas Mikko.

Samas ütles ta, et tegemist oli avaliku konverentsiga, kuhu iga osaleja võis end registreerida.

«Demokraatia oludes on igal inimesel küll vabadus end väljendada, aga eeldades, et konverentsil on ühes suunas mõtlevad inimesed, on imelik, et nii juhtus,» nentis Mikko.

Kuna konverentsil olid jõulisemalt esindatud just noored naised ja vanemaealised naised, siis näitab see Mikko sõnul, kui erinevad on generatsioonid ja nende kasvatussüsteemid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles