Fotod: lastehaigla pisikesed patsiendid said raamatuid ja mänge

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toetajad andsid  teisipäeval Tallinna Lastehaiglale üle unikaalsed raamatukarussellid.

Kümme esimest rõõmsate raamatute ja mängudega varustatud raamatukarusselli andsid üle Tallinna Lastehaigla toetusfondi patroon Evelin Ilves ja idee loojad ning teostajad heategevusfondist Aitan Lapsi,  Eesti Lastekirjanduse Keskusest ja OÜ Plaat Detailist.

«Mul on väga hea meel, et see hea idee, mis mõlkunud nii toetajate, kui ka laste peas, lõpuks teoks sai,» märkis Ilves. «Mina usun raamatute tervendavasse jõusse.» Peatselt olid kohal ka esimesed pisikesed patsiendid, kes raamatuid kaema asusid.

SA Aitan Lapsi toetas projekti 16 500 euroga, mille eest hangiti raamatud ja mängud liikuvatesse raamatukogudesse. Raamatukarussellid valmistanud Plaat Detail ja metallifirma ASSI panustasid omavahenditest 25 000 eurot. Tulevikus hoolitseb Eesti Lastekirjanduse Keskus Kultuuriministeeriumi toel selle eest, et karussellides oleks alati piisavalt raamatuid ja põnevaid mänge.

Aitan Lapsi nõukogu liikme Rauno Raali sõnul on tegemist kõiki Eesti haiglaid puudutava projektiga. «Täna andsime esimesed kümme raamatukarusselli Tallinna Lastehaiglale. Järgmised liikuvad raamatukogud jõuavad juba lähiajal kõikidesse haiglatesse, kus on lasteosakond. Seda tänu kõikidele lahketele Eesti inimestele, kes on heategevusfondile annetanud,» rääkis Raal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles