Mayeri tehases põlesid pesupulbri koostisained

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15. juuni varahommikul süttisid Jõgevamaal Tabiveres Mayeri Industries ASi tootmishoones 25 kg kaalunud kotid pesupulbri toorainega, kokku 1,5 tonni ulatuses.
15. juuni varahommikul süttisid Jõgevamaal Tabiveres Mayeri Industries ASi tootmishoones 25 kg kaalunud kotid pesupulbri toorainega, kokku 1,5 tonni ulatuses. Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus

Täna varahommikul kustutasid päästjad tulekahju Jõgevamaal Mayeri tehases, kus olid süttinud kotid pesupulbri koostisainetega.

Täna kell 5.13 teatati, et Jõgeva maakonnas Tabiveres tuleb Mayeri Industries AS tootmishoonest paksu suitsu. Sündmuskohale saadeti kokku 10 päästeautot Tabiverest, Palamuselt, Jõgevalt, Tartust ja Tabiverest, Jõgeva operatiivkorrapidaja, keemiapäästevarustusega haagis Tartust ning kiirabibrigaad.

Päästjate saabudes oli tootmishoone ruum, pakendamisruum ning valmistoodangu ladu paksu suitsu täis. Päästetöid asus juhtima Jõgeva operatiivkorrapidaja.

Suitsusukeldusvarustuses päästjad sisenesid ruumi, tuvastasid kiiresti tulekolde asukoha ning lokaliseerisid tule edasise leviku. Selgus, et hoones oli süttinud üks seade ja pesupulbri pakendid, mis kustutati ning hoiti ära tule levik mõne meetri kaugusel asuvatele kemikaalide kanistritele.

Tulekahju likvideeriti kell 7.18. Menetlusinspektori sõnul on esialgsel hinnangul tulekahju tekkepõhjus tootmisruumis olnud veetoru purunemine, mille tõttu tekkis ühes seadmes lühis. Lühisest tekkis ruumis väga kõrge temperatuuri ja kahjustada said seadme juures asunud pesupulbri kotid.

Kogu tootmishoone sai tugevaid suitsukahjustusi, inimesed kannatada ei saanud. Tulekahjust andis märku hoones olnud automaatne tulekahjusignalisatsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles