Laaneots: Ukraina sõdurite ülemineku üle ei maksa imestada

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskides mehed soomukitel ja soomustransportööridel, millel lehvivad Vene lipud, teel Kramatorskisse.
Maskides mehed soomukitel ja soomustransportööridel, millel lehvivad Vene lipud, teel Kramatorskisse. Foto: SCANPIX

Kindral Ants Laanots märkis, et Ukraina sõdurite separatistide poole ülemineku üle ei maksa eriti imestada, sest lojaalsuse küsimus on väga problemaatiline ja ukrainlaste seas on palju venemeelseid.

Ants Laaneots rääkis Vikerraadio saates Uudis+, et Ukraina valitsuse pooldajaid peetakse Vene meedia mõjul bandeeralasteks, vahendab ERRi uudisteportaal. Eriti palju on separatistide poole üleläinuid militsionääride seas.

Ta viitas värsketele Ukraina julgeoleku teenistuse andmetele, mille kohaselt tegutseb Ida-Ukrainas umbes kuni 600-pealine Venemaa sõjaväeluure (GRU) spetsnazi pataljon.

Kogu separatistide tegevuse planeerimine toimub Vene eriüksuslaste juhendamisel, siis venelased ründavad sihtmärgiks valitud tähtsaid objekte, hõivavad need ja seejärel antakse need üle separatistidele.

Ukraina idaosas Kramatorskis andsid tsiviilisikutest ja venemeelsetest separatistidest ümbritsetud Ukraina sisevägede sõdurid alla. Sündmuskohal viibinud väljaande Kyiv Post ajakirjaniku teatel otsustasid Ukraina sõdurid pärast Slovjanski isehakanud linnapeaga kõnelemist heisata Vene lipp.

Ukraina kaitseministeerium eitas täna kuuldusi, nagu oleks venemeelsed Ukraina soomukid üle võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles