Juhtkiri: tõkketa ülesõit

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pärastlõunal juhtunud rängas õnnetuses Harjumaal Raasiku lähedal, kus Tallinna-Tartu reisirong põrkas kokku raske veoautoga, kaotas elu kaks inimest. Üks hukkunuist oli autos, teine rongis. Lisaks sai mitu inimest vigastada. Kuna neljavagunilises Elroni rongis oli sadakond sõitjat, võinuks kokkupõrkel kergesti olla veelgi hullemad tagajärjed.

Õhtupoolikul õnnetuskohal avanenud pilt oli trööstitu. Uus kallis rong küljelt puruks sõidetud, metall väändunud, uksed moondunud ja ripakil. Rong ise rööbastelt välja surutud, ent õnnekombel siiski püsti jäänud. Lössis õnnetusauto pakkus veel kurvemat vaatepilti. Vedurid ja vagunid on siiski asendatavad, kaotatud inimesi aga ei too enam miski tagasi. Hukkunud sõitjatega võrreldes pole liikluse katkemisest ja reisijatele põhjustatud ebamugavustest põhjust rääkida, kahjulikud aga needki.

Ametivõimude ja vastavate asutuste ülesanne on nüüd kindlaks teha, mis ja miks täpselt tol muidu päikeselisel pärastlõunal juhtus. Kuid üksikasjadesse süvenemata on põhjust veel kord rõhutada, et isegi hõredama liiklusega raudteeülesõidukoht on keskmisest ohtlikum paik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles