Üksteist kinnipeetut ja kaks loata relva

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kuritegeliku maailma juhtfiguuri Assar Pauluse vahistamisega tipnenud keskkriminaalpolitsei suuroperatsiooni kolmapäevaõhtune vahekokkuvõte: 11 kinnipeetut, kellest kohtu loal seitse vahistatud, lisaks kaks ebaseaduslikku tulirelva.

Nn Assari kuritegeliku grupeeringu haaret iseloomustab hästi seik, et seitsmest vahistatust kahe vahistustaotlused sanktsioneeris Tartu maakohus. See tähendab, et lisaks Tallinnas aktiivselt tegutsenud grupeeringu liikmetele said uurimisorganid näpud taha ka Assari (kuritegelikus maailmas hüüti teda just nii – R. B.) egiidi all Lõuna-Eestis tegutsenud isikutele.

Postimehele väideti, et kinnipeetute hulgas on kriminaalses maailmas Ratastooli Anduna tuntud mees, kes oli Assari esindaja ja kriminaalne aju Lõuna-Eestis. Omapärase hüüdnime pälvis viimasel ajal Tallinnas elanud keskealine mees autoõnnetuses saadud vigastuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles