Kohus saatis Neinar Seli süüasja prokuratuuri tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Liis Treimann

Harju maakohus saatis neljapäeval prokuratuuri tagasi toimingupiirangu rikkumises süüdistatava Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi ja Tallina Sadama nõukogu esimehe Neinar Seli süüasja.

Kohus nõustus Seli kaitsjaga, leides, et süüdistus on puudulik tõendite lahtikirjutamise osas. Tegemist on süüdistuse osaga, kus tõendite loeteluga on lühidalt selgitatud, milliseid süüepisoode konkreetsed tõendid tõendada aitavad.

Riigiprokurör Steven Hristo Evestus kohtu neljapäevase otsusega ei nõustu ja esitab selle peale määruskaebuse ringkonnakohtusse. «Ma ei hakka süüdistust täiendama, vaid vaidlustan maakohtu määruse süüasja tagastamise kohta. Olen tõendite lahtikirjutamise osas järginud riigikohtu senist praktikat,» ütles Evestus BNSile.

Ta tunnistas, et maakohtu neljapäevane seisukoht tuli talle väikese üllatusena. «Ka varasemalt on kaitsjad samasuguseid taotlusi teinud, kuid kohtud pole minu praktikas neid rahuldanud,» lisas Evestus.

Eelnevalt on Seli kaitsjad teinud riigiprokuratuurile taotluse Seli süüasi sootuks lõpetada.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja riigiprokuratuur alustasid mullu novembris kriminaalmenetlust, et uurida, mis asjaoludel tegi Tallinna Sadama nõukogu otsuse annetada Eesti Olümpiakomiteele veerand miljonit eurot. Ajend oli asjaolu, et korraga kahel toolil istuv ehk Tallinna Sadama nõukogu juhtiv ja olümpiakomitee presidendi ametit pidav Neinar Seli hääletas oktoobris Tallinna Sadama nõukogu koosolekul enda juhitud EOK-le 250 000 euro eraldamise poolt, kuigi saanuks end taandada ja vältida korruptsioonivastase seadusega vastuollu minekut.

Kui Seli süüdi mõistetakse, võib teda oodata rahaline karistus 30–500 päevamäära ulatuses või kuni üheaastane vangistus.

Seli enda süüd ei näe. «Mingit vastuolu seadusega ma ei näe. Taandasin ennast EOK presidendiks saades sponsorluskomisjonist ja nüüd ministeeriumile probleeme valmistaval nõukogu koosolekul sponsorlust puudutava päevakorrapunkti hääletusel ei osalenud. Ma ei ole ka varasemalt, EOK asepresidendina osalenud EOK-d puudutavate eraldiste otsustamisel,» ütles Seli veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles