Ligi Tallinna ühistupangast: paralleelmaailmad on arstide rida

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Toomas Huik

«Tegelikult on paralleelmaailmad arstide rida, aga kuni nemad oma tööd ära pole teinud, tuleb maksumaksjaid ja hoiustajaid hoiatada: diletantide ja poliitpankurite kätte ei maksa oma raha anda,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi (RE) Tallinna plaanitava munitsipaalpanga idee kommentaariks.

«Pangandus nõuab alustuseks väga palju raha ja häid spetsialiste, keda ei juhita partei kontoritest. Vastupidised katsetused on turumajanduses alati lõppenud ülemääraste riskide, kallutatud laenude ning kaotatud kapitali ja hoiustega,» sõnas Ligi.

«See on liiga ohtlik, et olla ainult naljaks, aga kohe tuleb meelde parteiline ponnistus Kristiine turuga ning küsimus, kas nimekirja asjadest, mille tegemise raha väidetakse riiki Tallinnalt ära võtvat, lisandub nüüd munitsipaalpank? Tuleb siiski loota, et naljadest hullemat seekord ei juhtu, sest seni on Eesti Pank ja Finantsinspektsioon aferistide tõrjumisel pangandusturult olnud üsna edukad.»

Märtsis võttis linnavalitsus vastu otsuse moodustada sihtasutus Ühistuline Krediidiasutus. «Sihtasutuse eesmärk on üks: tegeleda ühistupanga loomisega. Me anname endale aru, et ühistupanga asutamiseks on vaja lisaks Tallinna linnale veel vähemalt 49 osanikku, ehk siis kokku peab olema 50 asutajat. Ja eks sihtasutuse esimene töö saabki olema leida juurde need 49 kaasasutajat, läbi viia kogu bürokraatlik protsess, mis on panga asutamiseks vajalik ja loomulikult teha äriplaan ja kõik sinna juurde kuuluv, et pank saaks edukalt asutatud,» rääkis abilinnapea Taavi Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles