Lastele kingitud tomatitaimed kannavad esimesi vilju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Luha lasteaia Nakside rühma lapsed rõõmustavad nelja väikese rohelise tomati üle, mis pakuvad põnevust ja silmailu aprilli esimestest päevadest alates.
Tallinna Luha lasteaia Nakside rühma lapsed rõõmustavad nelja väikese rohelise tomati üle, mis pakuvad põnevust ja silmailu aprilli esimestest päevadest alates. Foto: Maarja Otsa

Räpina aianduskooli sõbrapäevaprojekti tomatitaimed on hakanud juba esimesi vilju kandma. Tallinna Luha lasteaia Nakside rühma lapsed rõõmustavad nelja väikese rohelise tomati üle, mis pakuvad põnevust ja silmailu aprilli esimestest päevadest alates. Kui õied tulid taimedele peaaegu üheaegselt, siis tomateid leidub siiani ainult punaseid vilju kandval sordil «Vilma», mille kasvatamisel on kasutatud maheväetist.

«Väga hea on just see, et lapsed ise näevad, kuidas taim kasvab ja viljad valmivad,» põhjendas projekti kasulikkust õpetaja Kärt Kase ja lisas, et lastele küll meeldivad rohelised väikesed tomatid, kuid nende lemmiktegevuseks on ikkagi iganädalane taimede kasvu mõõtmine. «Mulle meeldib neid kõige rohkem mõõta,» hõiskas naerusui viieaastane Ethel Meier. Õpetaja loodab, et need lapsed, kes praegu tomatit ei söö, maitseksid vähemalt seda enda kasvatatud vilja.

Tomatitaimedega seoses on tekkinud ka üks mure – tõenäoliselt valmib saak erinevatel aegadel ja kuidas siis jagada esimest tomatit kuni 24 lapse vahel. «Kui üks tomat saab valmis, siis paneme selle kaussi ja ootame, millal saavad teised ka,» teadis kuueaastane Teodor Liebert täpselt, kuidas nad selle probleemi lahendavad. «Ma loodan, et saame ikka sõbralikult ära jagatud ja me ei pea ju esimesel päeval kohe tomatit küljest ära võtma, mida kauem on, seda magusamaks läheb,» nentis õpetaja Kase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles