Lõviosa jahituriste tuleb Soomest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahituriste meelitab Eestisse eelkõige 
hästi säilinud loodus ja rikkalik ulukifauna.
Jahituriste meelitab Eestisse eelkõige hästi säilinud loodus ja rikkalik ulukifauna. Foto: Mairo Pajula

Eesti Jahimeeste Seltsi presidendi Margus Puusti sõnul on jahiturism Eestis üpriski populaarne – aastas käib siin jahil ligikaudu 4000 välisriikide kodanikku, neist valdav osa tuleb Soomest.

Jaanikese Jahinduse OÜ juhatuse liige Andres Balodis tõdes, et soomlastel on lihtsalt taskukohane ja mugav Eestis käia ning nad saavad jahtida loomi, keda neil ei ole, näiteks metssiga ja hirve. «Soomes on jahipidamise võimalused tunduvalt ahtamad, sest kütitavate liigiline valik on seal väiksem, kuid jahimehi leidub Soomes palju – kuus protsenti kogu elanikkonnast,» nentis Margus Puust.

Puuna öömaja peremees Priit Raudla kinnitas, et nende juures käib samuti kõige rohkem Soome jahimehi, kuid tullakse ka Venemaalt ja Itaaliast. «Hea lähedal käia ja rikkalikult loomi, keda küttida,» põhjendas Raudla ja lisas, et tema 12 500 hektari suurusel jahimaal käiakse enamjaolt laskmas põtru, karusid, hunte, ilveseid ja metssigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles