Estcoy-10 kohtus Afganistani külavanematega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdur küsitleb Afganistanis kohalikku.
Eesti sõdur küsitleb Afganistanis kohalikku. Foto: Peeter Kuimet

Eesti Afganistani jalaväekompanii Estcoy-10 kohtus nädalavahetusel Helmandi provintsi Luycheki piirkonna külavanematega.
 

Eesti üksuse juhi major Meelis Jõemaa sõnul olid arutluse all kohalike elanike ja julgeolekujõudude koostöö ja abiprojektid, teatas kaitseväe peastaap.

Jõemaa sõnul näitas kohtumine, et kohalikud soovivad julgeolekujõudude kohalolekut. «Viimane kohtumine näitas, et kohalikud ikka ise soovivad seda, mitte meie ei suru seda neile peale,» ütles Jõemaa. Tema sõnul saavad Afganistani julgeolekujõud ja ISAF kohalikke turvalise elukeskkonna loomisel aidata.

Külavanemad soovisid Jõemaa väitel uue kontrollpunkti loomist turvalisuse suurendamiseks ning abi teede ja veepumpade parandamisel. Elanikud pooldasid plaane, et Lyucheckis hakkavad korda tagama Afganistani julgeolekujõud. ISAFi roll on tulevikus toetav.

Kohtumisel osales kümme külavanemat, Eesti üksuse juht, Afganistani rahvuslikud julgeolekujõud ja inglastest toetusmeeskond. Estcoy kavatseb taolisi kohtumisi korraldada edaspidi kaks korda kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles