Talgud ajaloolistes paikades

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriminister Urve Tiidus avas neljapäeval Tallinnas Patarei merekindluses muinsuskaitsekuu, mille raames korraldatakse üle Eesti talguid kultuurimälestiste korrastamiseks.

Muinsuskaitsekuu kavas on heakorratalgud Tallinnas Mõigu kalmistul, võsalõikamine ajaloolise vaate taastamiseks Kärdla lahele, Saaremaa muinsuskaitse korraldatavad talgud Säärel ning pealinnas Rahumäe kalmistul Vabadussõjas langenute kalmude hooldamiseks. Muinsuskaitsekuul toimuvad mitmed ajaloo- ja kultuuripärandit tutvustavad ekskursioonid ja infopäevad, muinsuskaitse seminarid, töötoad ning näitused.

Samuti toimuvad talgud Lääne-Virumaal Jäneda linnamäel, Saare maakonnas Muhu pastoraadis, Hiiumaal Kummistu kalmistul, Võrumaal Sänna mõisas, Tartumaal Valkena kloostri varemetel ning koristustalgud Viljandimaal Tarvastu kiriku ümber ja sees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles