Kaks kohupiimalist

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühadeahvatlus šokolaadimunadega: kook porgandist ja kohupiimast vahuse või-toorjuustukreemiga.
Pühadeahvatlus šokolaadimunadega: kook porgandist ja kohupiimast vahuse või-toorjuustukreemiga. Foto: Toomas Tatar

Vaevalt leidub hulgaliselt neid, kes enne lihavõtteid pikalt ja põhjalikult paastusid. Nii et vabalt võib homme liha asemel võtta mune või kohupiima. Viimase osas veab magusakunstnik Sandra Veeremaa teid traditsiooniliselt maitserajalt pisut kõrvale.

Tordid on Sandra Veeremaa eriline kirg. Ja just sellised keerulisemad, mitmekihilised kuhilad, mida mujal naljalt ei näe. Alati on neis ka mõni ootamatus või kiiks sees, olgu see või isemoodi maitselisa – lehitsege kinnituseks tema mullust tordiraamatut «Kirss tordil», kus isegi tortide-kookide nimed on tähelepanuväärsed.

Näiteks «Kartulist ja ploomist said sõbrad» – bataadibiskviit väikse särtsu ja hapuka ploomimoosiga; «Tõlkes armastama läinud» – kihiline šokolaadivahukook; «Kits armastab peeti» – kitsejuustutort peedi-murakakreemi ja makroonidega. Need nimed said välja mõeldud koos humoorikate sõbrannadega. «Igal koogil on ka oma lugu, millele nimed samuti natuke vihjavad,» ütleb Sandra.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles