Ruussaar: USAs McCaini väljaütlemised Euroopaga võrreldavat tähelepanu ei pälvi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis visiidil viibiv Ameerika Ühendriikide vabariiklasest senaator John McCain andis Tallinnas pressikonverentsi.
Eestis visiidil viibiv Ameerika Ühendriikide vabariiklasest senaator John McCain andis Tallinnas pressikonverentsi. Foto: Tairo Lutter

Ajakirjanik Ainar Ruussaar rõhutas, et senaator John McCaini resoluutsed väljaütlemised ei pälvi USAs ammu enam sellist tähelepanu kui Euroopas.

«USAs McCaini avaldused sellist tähelepanu ei tekita, kui Euroopas, sellega ollakse harjunud, et McCain on reaganlikult terav ja rõhutatult impeeriumide (Venemaa, Hiina) vastane,» selgitas Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Kui vaatame lääne reaktsioone Ukraina sündmustele, siis on nagu kaks kihistust: ühel juhul räägime käputäiele inimestele viisakeelu ja sanktsioonide kehtestamisest, teisalt NATO on tõesti reaalseid samme astumas,» rääkis ettevõtja Heldur Meerits.

«Gruusia sõja ajal alguses oli ka peaaegu otsustavust kõvasti, aga aasta pärast juba üritati sellest mööda vaadata, seda ära unustada, inimestel on komme ärritajaid niimoodi eemale tõugata, et eks saame näha, kas praegused meeleolud ka kestavad,» jätkas Meerits.

«Isegi keskerakondlased räägivad väga isamaalist juttu, alul mõtlesin, et Edgar Savisaar mängib mingit väga keerukat mängu ja on Kadri Simsoni või Mailis Repsi nuppu vastavalt kõvemaks keeranud, aga tegelikult ma ei usugi seda, nad räägivad ilmselt täiesti siiralt,» sõnas ajakirjanik Priit Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles