TLÜ: lõime Nordi TÜ-lt üle paindlikkusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud.
Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud arvas, et Tallinna Ülikool on Tartu Ülikooliga võrredels institutsionaalsete ümberkorralduste osas ehk paindlikum.

«Akadeemia Nord katkestas Tallinna Ülikooliga läbirääkimised pärast seda, kui selgus, et meie koosseisus saavad endisel viisil jätkata vaid need erialad, mis läbivad üleminekuhindamise edukalt. Kuna õigusteadus sai kvaliteediagentuurilt kõrgeima võimaliku hinnangu, siis ei näe ma mingit probleemi meie otsuses moodustada selle põhjal TLÜ koosseisus tööle hakkav Õigusakadeemia,» ütles Raud

«Meie sisulised tingimused ei ole kogu selle protsessi jooksul lihtsamaks muutunud - pigem vastupidi, kuna Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuur (EKKA) tegi vahepeal oma otsused, saime selgelt välja öelda, mis jätkab senisel viisil ja mis tuleb ümber korraldada,» sõnas Raud.

«Mulle teadaolevalt ei ole meie kvaliteedinõuded TÜ omadest madalamad, võimalik, et oleme aga Tartu Ülikoolist paindlikumad institutsionaalsete ümberkorralduste osas - näiteks leppisime kokku, et Õigusakadeemia juhina jätkab Nordi rektor valitud ametiaja lõpuni,» märkis Raud.

Õigusakadeemia jääb esialgu Nordi vanasse hoonesse

Raud ütles, et kuna leping sõlmiti alles eile ning kõigi formaalsuste täideviimine ei ole veel lõpule jõudnud, võib Nordi kodulehel leiduda ka vananenud informatsiooni.

«Oleme lubanud luua tingimused kõigile senistele Nordi üliõpilastele õpingute lõpuleviimiseks, kuid vastuvõttu Tallinna Ülikooli korraldab siiski TLÜ. Kindlasti toimub ka tänavu vastuvõtt õiguses. Kuna meil on hetkel Kadrioru campuses ruumikitsikus, siis hakkab Õigusakadeemia esialgu tööle Nordi vanas hoones, kuhu ta jääb eeldatavalt kaheks aastaks,» sõnas Raud. Raud lisas, et kuna kinnisvara jääb siiski Nordi seni omanud OÜ-le, siis hakatakse ruume rentima.

Raud loodab, et Õigusakadeemia arengukava valmib sügisel. «Kindlasti kavatseme võtta üle kohustused ühisõppekava käivitamiseks Buckinghami Ülikooliga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles