Voodimärgajat aitab lasteõde

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteõde Elbe Hade ütles, et lapse voodimärgamisele tuleb kindlasti tähelepanu pöörata, mitte häbeneda sellest rääkida. Laps kannatab selle all ka ise, samas on abi olemas.
Lasteõde Elbe Hade ütles, et lapse voodimärgamisele tuleb kindlasti tähelepanu pöörata, mitte häbeneda sellest rääkida. Laps kannatab selle all ka ise, samas on abi olemas. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumi lasteõde Elbe Hade ootab maikuust vastuvõttudele perekondi, kes on mures oma enam kui viieaastase lapse öise voodimärgamise pärast.

Õde Elbe Hade sõnul on see probleem küllalt levinud, aga isegi lapsevanemad häbenevad sellest rääkida. Pikalt ja laialt võidakse kirjeldada oma järeltulija allergia või astmaga seotud üksikasju, kuid mitte seda, et laps märgab mitu korda nädalas voodit.

Loodetakse, et küll see läheb kasvades mööda. Vahel lähebki. Aga kui probleem ei kao ka pärast viiendat eluaastat, tasuks Elbe Hade sõnul kindlasti tulla nõustamisele, ja mida varem, seda parem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles