Tallinna Vesi: omanike vahetus vee hinda ei mõjuta

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tallinna Vee juhatuse esimehe Ian Plenderleithi sõnul ei mõjuta United Utilitiese osaluse müümine Veolia Water UK PLC-le Tallinnas vee hinda.

Samas on  Plenderleith valmis erinevate ametitega arutama, kuidas tulevikus pealinnas vee hinda reguleerida, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tallinna Veest kuulub hetkel Tallinna linnale 35 protsenti ja sama palju ka United Utilitisele, ülejäänud ettevõtte aktsiad on noteeritud börsil.

Veolia tegutseb Tallinnas juba mitmel rindel korraga - kütte, prügi, tänavakoristuse ja peagi ka vee sektoris - ning nii Omanike Liit kui ka Tarbijakaitse Liit leiavad, et kui tallinlaste kommunaalteenused koonduvad senisest veelgi enam ühe firma kätte, ei saa see tarbijale kuidagi kasulik olla.

Riigikogus hetkel menetluses oleva monopole puudutava seaduse jõustumisel hakkab vee hinda kooskõlastama konkurentsiamet, praegu paneb tallinlaste vee hinna paika Tallinna linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles