Kaheksa tonni veega Euroopat vallutama

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa ekspositsioonijuht Mihkel Sild (paremal) ja ekspositsioonimeister Andres Kuura demonstreerivad masinat, millega saab näidata veekeerise teket.
Ahhaa ekspositsioonijuht Mihkel Sild (paremal) ja ekspositsioonimeister Andres Kuura demonstreerivad masinat, millega saab näidata veekeerise teket. Foto: Kristjan Teedema

Ahhaa ja Tallinna Lennusadam toovad mai alguses Tartus publiku ette täiesti uue merendusega seotud koguperenäituse «Ujub või upub», mida loodetakse hiljem rentida teistelegi Euroopa teaduskeskustele.

Ligi aasta Ahhaa töökodades ette valmistatud ühisnäitus koosneb neljateistkümnest eksponaadist, mis paiknevad just näituse tarbeks ehitatud merekonteinerites. Näitusesaalis on üle kaheksa tonni vett ning teaduskeskuse kinnitusel on see rändekspositsioon Eestis kõige mastaapsem ja tehniliselt keerukaim.

Lennusadama tegevjuhi Ott Sarapuu (pildil) sõnul sai näituse idee alguse juba ülemöödunud aasta sügisel, kui ta luges Postimehest intervjuud värskelt Ahhaa etteotsa asunud Andres Juurega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles