Kunstnik valdas kirjutamise kunsti

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Malini (1924–1994) raamatu esikaanel on tema autoportree aastast 1979. Seesama maal oli kunstniku 90. sünniaastapäeva näitusel «EluLõng» jaanuaris-veebruaris Tartu kunstimajas.
Ilmar Malini (1924–1994) raamatu esikaanel on tema autoportree aastast 1979. Seesama maal oli kunstniku 90. sünniaastapäeva näitusel «EluLõng» jaanuaris-veebruaris Tartu kunstimajas. Foto: Margus Ansu

Vähe leidub kunstnikke, kes tahavad lasta kõrvalisi isikuid oma loomingu tagamaadele. Veel vähem leidub neid kunstiloojaid, kes oskavad seda teha kirjasõnas nii meisterlikult, et lust lugeda. Ilmar Malin valdas nii maalimise kui kirjutamise kunsti.

Ilmar Malini 90. sünniaastapäeva tähistava näituse avamisel Tartu kunstimajas oli juttu, et peagi tuleb välja tema artiklite kogumik. Nüüd on see kunstihuviliste lugejate käes.

Üsna asjakohaselt ei ole kaante vahel ühtki pilti, ainult autoportree esikaanel. Tegemist on ju eeskätt Ilmar Malini kui kunstiteoreetiku ja samuti memuaristi loominguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles