Homme võiks heisata Eesti lipu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Homne veteranipäev pole küll veel lipupäev, kuid sinimustvalget kutsuvad sel päeval veteranidele toetuse näitamiseks heiskama nii riigikogu riigikaitsekomisjon ja põhiseaduskomisjon kui kaitseväe peastaap.

23. aprillil tähistatakse Eestis teist korda veteranipäeva. Veteranipäevaga täname ja tunnustame neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi, teatas kaitseväe peastaap.

Riigikogu riigikaitse komisjon on algatanud Eesti lipuseaduse muutmise, et veteranipäev oleks ametlik lipupäev. Muudatusettepanek on riigikogus läbinud esimese lugemise ja loodetavasti on juba järgmise aasta veteranipäev lipupäev.

Homne veteranipäev algab Afganistanist Camp Bastionist toodud mälestusmärgi taasavamisega Paldiskis. Keskpäeval on Tori Püha Jüri kirikus jumalateenistus ning päeva naelaks on õhtune rokk-kontsert Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad Tanel Padar ja The Sun ning Metsatöll.

Eestis on 14 lipupäeva ning lipupäevadeks on ka riigikogu, kohaliku omavalitsuse volikogu ja Euroopa Parlamendi valimise või rahvahääletuse toimumise päev. Lisaks võib Eesti lipu heisata isiklikel ja kogukondlikel tähtpäevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles