Fotod: heakorrakuu ajal tööst puudu ei tule

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja alanud heakorrakuu ajal talgulistel tööst puudu ei tule, sest koristamist vajavaid kohti leidub linna erinevates osades.


«Tallinna linna heakorraeeskirja eiramisel ulatub maksimumtrahv füüsilisele isikule 400 euroni ja juriidilisel isikul kuni 1300 euroni. Mupo kutsub heakorrakuu raames inimesi rohkem hoolima oma linna puhtusest ning lõpetama vastutustundetu prügistamise ja risustamise. Erilise tähelepanu alla võetakse Lasnamäe piirkond, kus viimasel ajal on täheldatud palju rikkumisi,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Lasnamäel asuva mupo tugipunkti vaneminspektor Mihhail Karuse sõnul on kaks probleemset kohta Lasnamäel Priisle tee lõpp (Priisle 30 ja 38) ning Paevälja ala (uue kiriku lähedal). Priisle risustusest on osa koristatud, kuid palju on veel teha. Tegemist on väga mahuka risustusega.

Mupo ja Lasnamäe linnaosavalitsus on planeerinud 25. aprillil koostöös koristustalguid, et prahist puhastada Linnamäe tee ja Läänemere tee vaheline ala (Priisle kaupluse juures) ning Mustakivi tee ja Mahtra tänava vaheline ala.

Kloostrimetsa tee vahetus läheduses on vaneminspektori sõnul grillimise koht, kuhu inimesed jätavad maha kõik, mis järele jääb. Kogu Pirita ürgorg on suuremal või väiksemal määral olmeprügiga risustatud. Lendprahti on tuulisel Lasnamäel paljudes kohtades, seega on heakorrakuu igati teretulnud ja loodetavasti saab suurem risustus likvideeritud.

Teine probleemne ala on Peterburi tee 2 ja Ülemiste tee 5 kinnistud, mille omanik on mupo andmetel Pro Kapital Eesti.

Risustatud on ka kergliiklustee äärne ala Haaberstis. Kergliiklustee äärsesse kraavi on loobitud vanu autorehve, tee vahetus läheduses on autoturg. Hundi sõnul on Haabersti linnaosavalitsus probleemist teadlik ja sellega tegeletakse.

Väiksemaid risustusi on mupo inspektorid avastanud mitmel pool linnas. «Linnaosad on heakorrakuu raames kõvasti pingutamas ja korraldavad koristustöid ning talguid. Loodame, et selle lõppedes on pilt palju ilusam,» lausus Hunt ning lisas, et pärast heakorrakuu lõppu hakkab mupo tabatud risustajatele maksimumtrahve määrama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles