Ansip: poliitikutel on täiesti ükstapuha, mida neilt küsitakse

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimunud riigikogu lahtiste uste päeval küsisid külastajad endise peaministri Andrus Ansipi käest küsimusi, surusid kätt ja tõid talle kingituseks värvitud mune, luuletuse ja suitsukala.

Riigikogu kohvikus küsis külastaja Ansipilt, miks ta valijatega rohkem ei kohtu, sest isegi Nõukogude ajal olevat poliitikutega jutule saada lihtsam kui nüüd.

«Ajakirjanikud saavad meid ikka kätte,» vastas Ansip.

Kohe uuris vanem daam, et kust neid telefoninumbreid siis ka saaks?

«Minu telefoninumber on olnud kogu see aeg juba 1993. aastast üks ja seesama,» vastas Ansip. «Ma ei ole seda kordagi vahetanud.»

Valijad uurisid, mis saab Ukraina kriisist ja millal Eestisse rikkus jõuab. Nad tahtsid teada, kas ta kerge südamega Brüsselisse läheks ja miks avatud uste päeval riigikogus ainult eestikeelseid ekskursioon tehakse.

Mis küsimustele Ansip ise meelsamini vastaks?

«Poliitikutel on täiesti ükstapuha, mida neilt küsitakse,» vastas Ansip ja selgitas, kuidas talle Kanadas, Torontos meediaga suhtlust õpetati: «Üks reegel oli selline, et ära pööra vähimatki tähelepanu sellele, mida su käest küsitakse. Saada lihtsalt oma sõnum.»

Ka ütles endine peaminister, et esimeses lauses tuleb kõige tähtsam ära öelda.

Vaata videost, mida külastajad avatud uste päevast arvasid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles