Navigatsioonihooaeg algab õige pea

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile käis veeteede ameti hoovis usin maalritöö. Peagi vette minevaid toodreid värvis madrus-motorist Sergei Kutšmuk.
Eile käis veeteede ameti hoovis usin maalritöö. Peagi vette minevaid toodreid värvis madrus-motorist Sergei Kutšmuk. Foto: Margus Ansu

Veeteede ameti Tartu navigatsioonimärgistuse talitus alustab tänasest Emajõele, Peipsile ja Võrtsjärvele veeliiklusmärkide paigaldamist. Ametlikult algab navigatsioonihooaeg 15. mail.

Tartu navigatsioonimärgistuse talituse juhataja Eino Martihhini sõnul paigaldatakse järgmise kolme nädala jooksul vette 252 toodrit ning kümme tulega poid. Märgistatav ala ulatub ühtpidi Narva jõe suudmest Värskani ning teistpidi Jõgeveste sillast Peipsil oleva riigipiirini.

«Üks laev läheb Kvissentalist Võrtsjärve poole ja teine vana Tarmeko juurest Peipsi suunas,» selgitas Martihhin. Teiste hulgas märgistatakse Eesti väravad, Laaksaare sadam ja Värska laht. Viimane on koht, kus tema sõnul kiputakse tihti piiri rikkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles