Tänavakunstipeol esineb kuulus MTO

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii mõnigi Stencibility festivalidel valminud taies on saanud osaks Tartu tänavapildist. Fotol fragment kolme aasta eest tänavakunstnike ühistööna valminud maalingust Tartu kirjandusmaja müüril.
Nii mõnigi Stencibility festivalidel valminud taies on saanud osaks Tartu tänavapildist. Fotol fragment kolme aasta eest tänavakunstnike ühistööna valminud maalingust Tartu kirjandusmaja müüril. Foto: Kristjan Teedema

Täna algab Tartus ja Võrus tänavakunsti tutvustav Stencibility.

Täna saab Tartus ja Võrus alguse juba viiendat korda toimuv tänavakunstifestival Stencibility, mille raames tekib viie päeva jooksul kolm uut tänavakunstiteost (neist kaks väliskunstnikelt), lisaks toimuvad rattatuurid, õpitoad, loengud, filmiprogramm ja pop-up-näitus.

Tänavuse festivali nimekaim külaline on Prantsusmaalt pärit, kuid alates 2008. aastast peaasjalikult Berliinis tegutsev tänavakunstnik MTO, kes on tuntud oma hiigelsuurte fotorealistlike maalingute poolest. MTO saavutas suurema tuntuse 2012. aasta festivalil Sarasota Chalk, kus tema vastuoluline teos maja fassaadil tekitas palju vastukaja ja millest valmis 2013. aastal dokumentaalfilm «FL: unpremeditated movie», mida näidati eelmise aasta Stencibility filmiprogrammis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles