Veeta jäetud perekond kolis Soome

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Loonurme elab koos abikaasa 
ja kahe lapsega Soomes alates 2011. aastast.
Natalja Loonurme elab koos abikaasa ja kahe lapsega Soomes alates 2011. aastast. Foto: Erakogu

Harjumaale Kiili valda maja ehitanud noore pere pikk kohtuvaidlus vee-ettevõttega hiiglasliku liitumistasu pärast päädis pärast vee kinnikeeramist Eestist lahkumisega.

Meie lugu näitab, kui jõhkralt kohalikud valitsejad inimestega käituvad. Seetõttu noored ja aktiivsed inimesed lahkuvadki ning võtavad lapsedki kaasa. Tagasi tulla ei ole aga enam nii lihtne,» rääkis Natalja Loonurme.

Lugu ise algas juba 2004. aasta kevadel, kui Loonurmed ostsid endale Kiili valda kinnistu, millele plaaniti edaspidi kodu ehitada. Krunt osteti otse Maksimaa piirkonna arendajalt ja ostu-müügilepingus oli märgitud, et hind sisaldab kanalisatsiooni ja ühisveevärgi väljaehitamist. «Juulis 2006, kui maja ehitamist planeerisime, esitasime Kiili KVH OÜ-le vastavasisulise avalduse, Kiili KVH tegi kinnistul veetorustiku hüdraulilisi surveproove ning 21. juulil 2006 ühendati kinnistu veevärk ühisveevärgiga ning plommiti veemõõtja.» Loonurme sõnul said nad sellest päevast alates vett tarbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles