Linn eraldas Tallinna-õppele ligi poolteist miljonit

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Tallinna linnavalitsus otsustas anda haridusametile reservfondist 1 366 945 krooni valikkursuse «Kodulinn Tallinn» ainekava koostamise ja kirjastamise kulude katmiseks.


Linnavalitsuse hinnangul võib reservfondist teha eraldisi ülelinnalise tähtsusega kuludeks, mida eelarve koostamisel ei olnud võimalik ette näha ja eelarvesse planeerida ning vajadusest arvestada Tallinna piirkondlikku eripära gümnaasiumi valikkursuse rakendamisel.

Gümnaasiumi riiklik õppekava annab linnavalitsuse korralduse seletuskirja järgi esimest korda  võimaluse piirkondlikku eripära rakendamiseks kooli õppekavas. Seetõttu peab valikkursus «Kodulinn Tallinn» katma Tallinna minevikku ja olevikku hõlmavaid erinevaid valdkondi. Eraldi nimetatakse ajalugu, kultuuri ja haridust, majandust, linnaplaneerimist, linna juhtimist, kodanikuõigust. Õppekava ja õppematerjalide koostamiseks korraldati riigihange, mille võitis aktsiaselts Bit. Riigihanke tulemusena on õppekava koostamise hind 1 366 945 krooni koos käibemaksuga.

Valikkursuse «Kodulinn Tallinn»ainekava maht on kokku 35 tundi. Seda ainet võib kool õpetada omal valikul 9., 10., 11. või 12. klassis. Valikkursuse õpetamiseks koostatakse õppekava ja õppematerjal- 3500 valikkursuse õpikut ja töövihikut ning 150 õpetajaraamatut. Lisaks viiakse läbi õpetajate täienduskoolitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles