Ühendatud Rahvapartei ei näe erakonda, kellega ühineda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Jürgenis valimisplakat
Sergei Jürgenis valimisplakat Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eestimaa Ühendatud Rahvapartei kaasesimees Sergei Jürgens hindab skeptiliselt perspektiivi lähenevate riigikogu valimiste eel oma parteid ja Vene Erakonda Eestis liita.

Jürgensi sõnul käivad läbirääkimised Vene Erakonnaga juba kaua, kuid erilise eduta, kirjutab venekeelne Postimees.ee.

«Selge, et täna on väikestel erakondadel raske eksisteerida, lihtsam oleks neil ühineda. Kuid sel teel on piisavalt palju probleeme ja seepärast on käesoleval hetkel ühinemisperspektiivid vähetõenäolised,» selgitas ta.

Ühinemisvõimalust mõne teise poliitilise jõuga poliitik ei näe, kuna tema sõnul ei arvesta nad, et Eesti venelastel on oma erihuvid.

«Kõik suuremad erakonnad mõistavad, et venelaste häälte pärast on vaja võidelda ning igaüks neist teeb midagi oma võimaluste piires. Kuid mitte ühelgi neist pole programmis vene küsimust, pole märgitud sobivaid ülesandeid ja eesmärke,» märkis Ühendatud Rahvapartei kaasesimees.

Sel nädalal toimub erakonna juhatuse koosolek, kus arutatakse järgmisi samme riigikogu valimisteks valmistumisel. Eelseisvatest plaanidest rääkis Jürgens detsembrist, mil võetakse vastu Euroopa Vasakpartei uus programm. Kuna rahvapartei on selle liige, siis jõuavad sealsed põhimõtted ka nende valimislubadustesse.

Juba praegu võib nimetada ühe peamistest programmiseisukohtadest. «Meil oli, on ja jääb kohustus arendada heanaaberlikke suhteid Venemaaga. Normaalsetest, pragmaatilistest suhetest lähinaabritega Eesti ainult võidaks,» oli Jürgens kindel.

Rääkides võimalusest ületada 5 protsendi valimiskünnis möönab Jürgens, et lisaks selge ja konkreetse programmi väljatöötamisele on vaja see ka valijateni viia. «Siin pole midagi varjata - väikestel parteidel, kes ei saa riigilt toetust, on seda raske teha. Seepärast on praegusel hetkel raske prognoosida meie võimalusi ja plaane eelseisvaks kampaaniaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles