Laaneots: NATO sõdurite saabumine Baltikumi näitab Kremlile punast joont

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erukindral ja endine kaitseväe juhataja Ants Laaneots
Erukindral ja endine kaitseväe juhataja Ants Laaneots Foto: Peeter Langovits

Julgeoleku asjatundjate hinnangul on Ameerika Ühendriikide sõjalise kohaloleku suurendamine Eesti jaoks oluline julgeolekugarantii ning suurendab ka eestlaste kaitsetahet.

«NATO sõjalise juuresoleku suurendamine Balti regioonis on signaal Kremlile, kus asub punane joon lääne ja Venemaa vahel. See on igatahes ida pool Eesti, Läti, Leedu ja Poola territooriumi,» ütles julgeolekuekspert Ants Laaneots ERRi raadiouudistele, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kaitseväe juhataja Riho Terrase sõnul ongi praegu kõige olulisem, et ameeriklased saavad kohe Kevadtormil osaleda ja see annab neile aega läbi mõelda edasised koostööplaanid.

«Ilmselgelt on nende esimene ja põhiline partner Scoutspataljon, aga me aruteludes kindralleitnant Campbelliga, USA maavägede ülemaga Euroopas, ei välistanud ka võimalust, et neid treenitakse koos kaitseliitlaste või ka ajateenijatega,» sõnas Terras.

Ameerika Ühendriikide 173. õhudessantbrigaadi kompanii ehk 150 sõdurit saabuvad Eestisse järgmisel nädalal ja osalevad siin koos teiste liitlaste üksustega suurõppusel Kevadtorm, teatas kaitseministeerium.

Ameerika Ühendriikide kompanii hakkab roteeruma teiste USA üksustega, selline kohalolek jääb Eestisse praeguste plaanide kohaselt vähemalt aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles