Politsei tuvastas pealinnas ühissõidukite kontrollimisel hulga rikkumisi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik
Politseinik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei koostöös maanteeameti, maksu- ja tolliameti ning tööinspektsiooniga kontrollisid kahe päeva jooksul Tallinnas ühissõidukite tehnilist olukorda, ühistranspordiseaduse järgimist ning juhtide kinnipidamist töö- ja puhkeajast. Kontrolli käigus tuvastati mitmeid rikkumisi.

Kontrolliti nii pealinna ühissõidukeid kui ka läbisõitvaid liine. Kontrollitud 34 sõiduki seast alustati menetlust kaheksa juhi suhtes, kes olid rikkunud töö- ja puhkeaja seadust, kahel juhul oli rikutud ühistranspordiseadust, kokku alustasid politseinikud 17 väärteomenetlust. Kolm sõidukit suunas politsei ka erakorralisele ülevaatusele.

«Sõiduki halb tehniline seisukord ning väsinud bussijuht võivad seada ohtu reisijate turvalisuse. Näiteks tuvastasime ühel bussil mootorist õlilekke ning kütusepaagist lekke, kuid erinevate vedelike sattumine kuumenenud mootorile võib põhjustada tulekahju. Seda enam on murettekitav, et mitmel bussil puudus töökorras tulekustuti,» kinnitas põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse politseileitnant Meelis Smitt.

Samuti ei olnud tema sõnul mõnel sõidukil korrektset turvavarustust, ühel bussil ei töötanud hästi ka pidurid.

«Kindlasti pöörab politsei ka jätkuvalt nii bussifirmade kui ka bussijuhtide tähelepanu sellele, et oma sõidukit, millega transporditakse inimesi, tuleb korras hoida ning rooli peaks keerama juht, kes on piisavalt puhanud, et tihedas liikluses korrektselt ja turvaliselt hakkama saada. Veel tuletame meelde, et bussijuhtidel peab olema läbitud vastav koolitus ning n-ö taskus bussijuhi kutsetunnistus, mis paraku ühel kontrollitutest puudus,» lisas Meelis Smitt.

Täna ja eile korraldatud operatsiooni tulemusel ühtegi alkoholi tarvitanud roolikeerajat ei avastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles