Anders Tsahkna mõisteti võltsimises lõplikult süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Tsahkna
Anders Tsahkna Foto: Egert Kamenik

Kahes alama astme kohtus võltsimises süüdi mõistetud ärimees ja sotsiaalministri reformierakondlasest eksnõunik Anders Tsahkna (44, pildil) kuulis süüdimõistvat otsust ka riigikohtus.

Kõrgeim kohtuaste leidis eil­e avaldatud lahendis, et Tallinna ringkonnakohtu süüdimõistev otsus tuleb jätta sisuliselt muutmata. «Täpsustada ringkonnakohtu otsuse resolutsiooni, lisades, et Harju maakohtu 14. jaanuari 2013. aasta otsus jääb muutmata ka Balti Radiodiagnostika OÜ suhtes,» lisas riigikohus.

Harju maakohus vabastas mullu jaanuari keskel Tsahkna süüdistusest, mis puudutas mõjuvõimuga kauplemist, kuna tulenevalt riigikohtu lahendist loobus prokuratuur sellest süüdistusest. Ühtlasi ei leidnud kohus teda süüdi olevat pistise võtmises, küll aga dokumentide võltsimises ja nende kasutamises. Selle eest määras kohus Tsahknale neljakuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles