EOK hullus või vägevus?

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi valmiv suurejooneline Bakuu olümpistaadion.
Peagi valmiv suurejooneline Bakuu olümpistaadion. Foto: baku2015

EOK ehk Euroopa Olümpiakomitee polnud rahul, et on olemas Aasia mängud, Pan-Ameerika mängud, aga Vana Maailma mänge mitte. Nüüd on. 2015. aasta juunis kogunevad 6000 atleeti Bakuusse Euroopa mängudele. «Hullumeelselt suur üritus,» kommenteeris Eesti Olümpiakomitee tippspordijuht Martti Raju. «Sportlasi on rohkem kui taliolümpial. Eestlasi peaks Bakuus võistlema poolesaja ringis.»

Euroopa mängud olevat EOK presidendi Patrick Hickey ego upitamine. Tema eelkäija, praegune ROKi juht Thomas Bach pani aluse Euroopa noorte olümpiapäevadele ja nüüd ka noorteolümpiale ning Hickey võttis samuti nõuks silma paista.

Esimesed Euroopa mängud ei peeta Aasia piiril Bakuus mitte kahe ilmajao ühendamise eesmärgil, vaid seepärast, et Aserbaidžaani president Ilham Alijev – tema abikaasa Mehriban Alijeva on ürituse patroon – lubas kõik kinni maksta. Raju on skeptiline. «Alguses kinnitati, et kõik sportlased transporditakse tasuta Bakuusse, nüüd räägitakse reisikompensatsioonist. Tegelikult ei kujuta korraldajad ilmselt ettegi, palju kogu see nali maksma läheb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles