USA ootab Baltikumi ka teisi liitlasi

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal Tallinna väisanud Ameerika Ühendriikide asekaitseministri abi James J. Townsendi sõnul kuulab USA nüüd palju rohkem oma Ida-Euroopa partnerriikide seisukohti.
Sel nädalal Tallinna väisanud Ameerika Ühendriikide asekaitseministri abi James J. Townsendi sõnul kuulab USA nüüd palju rohkem oma Ida-Euroopa partnerriikide seisukohti. Foto: Toomas Tatar

USA asekaitseminister Euroopa ja NATO küsimustes James J. Townsend tõdeb, et siinset piirkonda katvatel Ühendriikide diplomaatidel on viimasel ajal tulnud teha kõvasti rohkem tööd, kui nad veel kolm-neli kuud tagasi oodanuks.

Townsend tunnistab läbi naeru ohates, et nii tema kui ka tema kolleegid on intensiivsest nuputamisest päris väsinud. «Millal? Kuidas? Kes selle eest maksab?» kirjeldab ta küsimusi, mis on seisnud Venemaa naabruses asuvate NATO riikide julgustamist arutanud ameeriklaste ees. Ning rõhutab, et kõige selle juures on väga selgelt püsinud üks eesmärk: tulla ja näidata selgelt nii piiririikide elanikele kui ka Venemaale, et USA võtab liitlaste aitamist ja artikkel viie täitmist äärmiselt tõsiselt.

Vaadates nii poliitilist kui ka tehnilist külge: kui lihtne oli Ameerika Ühendriikidel langetada otsus saata Baltikumi dessantväelaste kompanii?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles