Rahvaliit puhastas veelkord oma ridu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sirendi
Arvo Sirendi Foto: Mihkel Maripuu

Rahvaliidu juhatus viis täna erakonna kontoris läbi ideoloogilise puhastuse ja vabastas ametist mitu inimest.

Erakonna ajutine esimees Arvo Sirendi rääkis Postimees.ee´le, et teiste seas vabastati ametist peasekretär Tarvo Sarmet. Uut peasekretäri Sirendi kinnitusel esialgu ametisse ei määrata.

Teiste koondatute nimesid ei soovinud Sirendi esialgu täpsustada.

Samas nimetas juhatus tema sõnul ametisse kolm uut inimest: meediajuhina asub tööle Andres Raid, büroojuhina Piret Aavik ning piirkondade arendusjuhina Monika Kuzmina.

Lisaks otsustas juhatus ka kongressi toimumise aja 3. juulil Nõva koolimajas. Kongressil on kavas ametisse hääletada erakonna uus juht, kellena praegu nähakse Juhan Aaret. Sirendi sõnul on Aare saanud erakonna sooja vastuvõtu osaliseks ning praegu teisi kandidaate esimehe kohale esitatud pole.

Samuti olid täna erakonna juhatuse koosolekul arutlusel Rahvaliidu rahaprobleemid, millele Sirendi sõnul loodetakse leida lahendus lähema paari kuu jooksul. Näiteks otsustas juhatus kulude kokkuhoiu nimel loobuda oma kesklinnas asuvast kontorist.

Esialgu plaanitakse kolida Tallinna külje all Pärnu maanteel asuva hotelli Salzburg ruumidesse.

Pärast Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ühinemise luhtumist  on Rahvaliidust välja astunud hulgaliselt liikmeid, teiste seas näiteks erakonna endine esimees Karel Rüütli ning endised aseesimehed Ene Tomberg, Kajar Lember ja Anto Liivat, riigikogu liikmed Jaanus Marrandi ja Jaan Õunapuu ning kunagine kultuuriminister Jaak Allik. Erakonnast on lahkunud ka mitmed vallavanemad. Suur osa lahkunuist on praeguseks ühinenud sotsidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles