Kestva kodu saab ka säästlikult

, K-Majad OÜ müügijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehasemaja võib ka olla isikupärane ja ümbruskonda sobituv – selleks tuleb lihtsalt erinevaid tüüplahendusi kavalalt ja targalt kombineerida.
Tehasemaja võib ka olla isikupärane ja ümbruskonda sobituv – selleks tuleb lihtsalt erinevaid tüüplahendusi kavalalt ja targalt kombineerida. Foto: Kastelli majad

Ehitusturul on viimasel ajal kujunenud üheks olulisemaks teemaks energiasäästlike, madalate küttekuludega hoonete projekteerimine ja ehitamine – lisandunud on mitmeid uusi mõisteid nagu passiivmaja, energiatõhus maja, madalenergiamaja ja liginullenergiamaja.

Energiasäästlikkus algab tõesti juba maja õigest projekteerimisest, ruumide kompaktsusest, praktilisest paigutamisest, aknapindade optimaalsusest. Kindlasti tasub ära kasutada krundi looduslikke tingimusi, see tähendab majale ilmakaarte suhtes parima asukoha leidmist.

Lõplik tulemus sõltub tehnoloogilistest lahendustest kütte- ja ventilatsioonisüsteemi paigaldamisel. Soovitan kasutada taastuvenergial põhinevaid küttesüsteeme, nagu soojuspumbad, soojuskandjaks tasuks eelistada vesipõrandakütet radiaatorile, kuna põrandaküte vajab poole madalamat temperatuuri soojuse akumuleerumiseks põrandaplaati. Abiks on alati ka kaminad-ahjud, mis lisaks õdusale olemisele on tubli tugi põhiküttesüsteemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles