Tööhõivereform võiks aidata ka hooldekodude elanikke

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimased kaks aastat teevad Tapa Kodu sugused hoolekandeasutused töötukassaga üha tihedamat koostööd.

«Esialgu tööhõivereform meie inimesi ilmselt otseselt ei puuduta, aga on väga hea meel, et arusaamast, et ka vaimupuudega inimesed võiksid tööd teha, räägitakse tänu sellele reformile valjusti,» ütleb AS Hoolekandeteenused juhataja Maarja Mändmaa. «Jätkame oma tegevusi ja koostööd töötukassaga sõltumata reformist ning plaanime oma tegevuste jaoks ka Euroopa Liidu fondidest raha saada.»

Tapa Kodu juhid näevad reformiga seonduvalt võimalust suurele osale hoolekandekodu elanikele. «Töötukassa võiks olla suur organisaator, mis loob töökeskused, kus saab tellimuse peale lihttöid teha,» soovitab Tapa Kodu juhataja Sigrit Jürgenson, mõeldes iseseisva eluga mitte toime tulevate inimeste peale. See oleks ametlikus keeles kaitstud töö. «Mujal maailmas on sellised töökeskused, kust tööandjad saavad näiteks pakendamistööd tellida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles