Tervisepomm aianurgas

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbrohi supipotti: Kristi Lehtla Mooni õuel kannikeseõitega kaunistatud püreesupiga, kus on nii nõgest kui ka naati. See supp on hinnas ka tema sõprade hulgas.
Umbrohi supipotti: Kristi Lehtla Mooni õuel kannikeseõitega kaunistatud püreesupiga, kus on nii nõgest kui ka naati. See supp on hinnas ka tema sõprade hulgas. Foto: Liis Treimann

Mida teha aias pead tõstva umbrohuga? «Väga lihtne, sööge ära!» soovitab taimetundja Kristi Lehtla.

Tõepoolest, kõige kasulikum viis umbrohust vabaneda on see lihtsalt ära süüa. Just nii talitab taimetark Kristi Lehtla, kes korjab oma Pärnu- ja Võrumaa valdustest aia- ja metsarohelist ka Mooni ja Kolme Sibula restoranile Tallinnas ning Mahediku kohvikule Pärnus.

Ta on äsja jõudnud Pärnumaalt pealinna Mooni kööki, kaasas värsked, varahommikul pärast kella kuut nopitud noored, varesejalus ehk veel avanemata lehtedega naadid, paarisentimeetrised nõgesepealsed ja kannikeseõied. Lisaks on ta toonud maitsta mõned võilillejuured – need lähevad kohe kooritult ja laastudeks lõigatult redise, kurgi, naadi ja muu rohelisega salatisse. Veel on ta kaasa võtnud peotäied küüslaugupealseid ja purgikesed võilille-rabarberimoosiga, mille hapukas maitse istub hästi nii pannkookide kui ka juustu kõrvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles