Ilves: Euroopa peab mõtlema ka mittereageerimise hinnale

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves, Soome kaitseminister Carl Haglund, Ameerika Ühendriikide suursaadik NATO juures Douglas Lute ja endine Taani välisminister Uffe Ellemann-Jensen Lennart Meri konverentsil.
Toomas Hendrik Ilves, Soome kaitseminister Carl Haglund, Ameerika Ühendriikide suursaadik NATO juures Douglas Lute ja endine Taani välisminister Uffe Ellemann-Jensen Lennart Meri konverentsil. Foto: Presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilves rõhutas eile Lennart Meri konverentsi avapaneelis, et Venemaa agressioonile Ukraina vastu mitte reageerides tuleb arvestada miljonite Ukraina põgenike vastuvõtmise hinnaga.

«Et Euroopa reaktsioon oleks tõsiseltvõetav, tuleb meil muuhulgas tõsiselt tegeleda ärielus valitseva korruptsiooniga ning teha rahapesu Euroopas võimatuks,» kõneles president Ilves.

Samuti tuletas ta meelde, et kui mõned Euroopa riigid muretsevad sanktsioonide mõju pärast nende majandusele, siis tuleks mõelda ka sellele, mis on mittereageerimise hind, ka majanduslikult. «Juba miljonite põgenike vastuvõtmine vallutatud Ukrainast avaldaks Euroopale tunduvat majanduslikku mõju,» märkis riigipea.

Läänemere piirkonna julgeolekule keskendunud avapaneelis osalesid lisaks president Ilvesele veel Soome kaitseminister Carl Haglund, Ameerika Ühendriikide suursaadik NATO juures Douglas Lute ja endine Taani välisminister Uffe Ellemann-Jensen.

Lennart Meri konverents algas eile Tallinnas ning jätkub pühapäevani. Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse korraldatava konverentsi peateema on Läänemere piirkonna julgeolek ja üldine rahvusvaheline julgeolekusituatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles