Tallinna loomaaia vastsündinud leopardikutsikad kosuvad hästi

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopardi Darla viies pesakond.
Amuuri leopardi Darla viies pesakond. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Kolme nädala Eest Tallinna loomaaias amuuri leopardil Darlal sündinud pesakond kosub hästi ning kutsikad kaaluvad juba praegu rohkem kui eelnevate pesakondade kutsikad ühe kuu vanustena.

Neljapäeva hommikul vaatas loomaaia peaveterinaar leopardikutsikad üle. Isane kutsikas kaalub 3,2, üks emane 3,4 ja teine emane 2,8 kilogrammi. Tagajalgade nõrkusega silma jäänud isane kutsikas sai kosutuseks vitamiinisüsti.

Esmakordselt inimesega vahetus kontaktis olnud leopardihakatised ei mõistnud küll veel kõhisedes vastu hakata, kuid kõht läks pisikestel enesekaitseks küll kohe lahti. Ja kuigi nende sabaalused said enne pessa tagasi panemist kenasti ära puhastatud, jätkus ema Darla karedale keelele puhastustööd veel küllaga.

Tänavune esimene miiluvasikas nägi ilmavalgust 19. aprillil. Järgmisel päeval sündisid vasikad kodustatud jakil ja teisel miilulehmal. Esmaspäeval sai elevandimaja maisimadu maha 10 munaga, mis asetati punase lambi alla haudele. Händkakkude pesas koorus esimene tibu. Teisipäeval sündisid munaspoegijal kolumbia viker-silehuulboal neli poega.

Kevad on muidu nii stoilised muskusveised aedikus kepsutama pannud. Suplemisvõimaluse said jääkarud Friida ja Nora. Valgekured ehitasid aedikunurka uue pesa ja asusid hauduma. Araraunadele paigutati puuri uhke plekkribadega üle löödud pesakast, mille vastupidavuse tugeva nokaga linnukesed kohe ka järele proovisid.  

Kes neljapäeva õhtupoolikul toimunud linnulaulu kuulamisest loomaaias kõrvale jäi, saab tulla kevadiste vidistajate laule õppima veel 6. mai varahommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles