Vaher: abipolitseinike värbamise nõudeid tuleks lihtsustada

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. Foto: Martin Ilustrumm

Eestis tegutseb 838 abipolitseinikku, kes teevad kutseliste politseinike abistamisel aastas ära sama suure töö kui 44 politseiametnikku ühes maakonnalinna jaoskonnas.

Abipolitseinikud on tõhus vägi ennetustöös ja turvalisuse tagamisel, kuid parandada tuleb nende varustust ja koolitamist ning lihtsustada abipolitseinike värbamise nõudeid, leiti Paides peetud abipolitsei 20. sünnipäeval, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ka see aasta investeerime me natuke üle 129 000 euro suurtele abimeestele, et anda neile natuke paremat vormi, varustada kuulivestiga ja muude varustustega, et nad oleksid tõesti väärikas turvalisuse looja tänaval,» rääkis politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.

Kuna kutseliste politseinike arv aina väheneb, siis pole juhus, et siseministeeriumis valmistatakse juba ette abipolitseinike värbamise lihtsustatud korda.

«Selle seadusemuudatuse üks läbiv teema on ikkagi see, et me küsime, kas lasteaias, algkoolis loenguid lugev abipolitseinik peaks olema sama tugev taktikas relva kasutamisel, teleskoopnuia kasutamisel tänaval, kes sõna otseses mõttes peab kinni ohtliku kurjategijat või lõpetab õigusrikkumist?» rääkis Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles