Muuli: ETV3 asemel tuleks keskenduda siiski Golos Jevropõle

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Kalle Muuli.
Ajakirjanik Kalle Muuli. Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Kalle Muuli arvates tuleks siiski keskenduda Euroopa riikide ühise venekeelse telekanali loomisele, selmet Eesti Televisioonis venekeelne kanal käima panna.

«Tundub, et mitme riigi ühise telekanali asemel on astutamas samme realistlikuma lahenduse suunas – lauale on tõstetud plaan, et ETVsse luua venekeelne kanal ETV3,» rääkis ajakirjanik Allar Tankler Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Kui Anvar Samost algatas idee üle-euroopalisest vene kanalist Golos Jevropõ, lõõpisin, et idee suubub eeloleval sügisel Eesti ja Leedu vaidlusse, et kas toimetus peaks asuma Vilniuses või Tallinnas. Pärast pronksööd kerkis ka venekeelse telekanali idee, eks ETV3 suubub sinnasamma – isegi kui see ära tehakse ja seal hakkab olema venekeelseid saateid, siis aasta-paari-kolme pärast leitakse, et vaatajaid ikka pole ja hakatakse seal näitama multikaid ja vanu filme ja vähemvaadatavaid spordiülekandeid... kui ikka turgu pole, siis seda kanalit üleval ei hoia,» sõnas Muuli.

«Golos Jevropõ idee oligi võistelda suure-eelarveliste vene telekanalitega, et ülejäänud riigid paneks ressursid kokku ja teeksid programmi, mis suudaks vaatajate pärast konkureerida, kogu see argument kaob ETV3 puhul ära, sest paari-kolme miljonilise eelarvega ei suudeta üle lüüa vaatajaid vene kaabellevi kanalitelt. Ainus vastuargument on Raadio 4, millel on kindel koht siinse vene publiku jaoks, aga kuna vene raadiojaamad siia väga ei levi ja siinsel venekeelsel kuulajal pole internetist raadio kuulamise harjumust, siis pole väga valikut,» rääkis Tankler.

«ETV3 asemel tuleks keskenduda Golos Jevropõle, see võiks olla meie suur idee, mida pressida, ETV3 oleks ühe hädapärase asja ärategemine, et saaks linnukese kirja ja et raha oleks ära kulutatud,» leidis Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles