Dr Jekyll ja mr Hyde telgis

, muusikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mount Kimbie (UK) / Jazzkaar 2014
Mount Kimbie (UK) / Jazzkaar 2014 Foto: Kultuurikava.ee

Mount Kimbie on briti elektroonilise muusika duo, kes on välja kasvanud dubstep’ist ja tolle bassirikka muusikastiili­stiili kenamast poolõest post-dubstep’ist. Nende muusika puhul tuleks rääkida hüplevatest tempodest, kiirendatud vokaalisämplitest, avangardsetest vabalt voolavatest sündikäikudest ja üleüldisest loomingulisest vabadusest. Nad on alati kõlanud kuidagi orgaaniliselt, isegi kui saundid ise on arvutist välja võlutud.

Hõõguv ja hingav olek on nende loomingus fooni andnud. Viimase kahe aasta jooksul on see hõõguv olek ka visuaalselt realiseerunud. Kuttidel on kaelas kitarrid ja bassid ning selja taga varjus müdistamas trummar, kes Merepaviljonis toimunud laivil isegi kitarri kätte võttis.

Laiv algas rahulikult ja tundus, et saali pandud toolidel oli ka mõtet, sest kontserdi alguse meeleoludes oleks olnud ülimalt kena jalgu kõigutada ja meelde tuletada, et tegemist on ikkagi Jazzkaare kontserdiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles