Tallinnas algab üleeuroopaline jalgrattamarsruutide kaardistamise võistlus

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinn kutsub linnakodanikke osa võtma  kogu maikuu jooksul toimuvast üleeuroopalisest jalgrattamarsruutide kaardistamise võistlusest European Cycling Challenge 2014, mille käigus kaardistatakse enimkasutatavad liikumisteekonnad mobiilirakenduse abil.


Täpsem informatsioon võistluse kohta ning juhised võistluses osalemiseks asuvad European Cycling Challenge’i veebilehel.

Võistluse eesmärk on edendada säästlikke liikumisviise, vähendades seeläbi CO2 heitmeid ja teisi kahjulikke transpordimõjusid ning parandades rahva tervist läbi tervislikumate eluviiside, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Kui mujal maailmas on igapäevane rattakasutus väga levinud, siis Eestis ja Tallinnas sõidetakse rattaga rohkem spordi ja vaba aja veetmise eesmärgil. Alles viimastel aastatel on igapäevane rattakasutus hakanud Eestis suuremat populaarsust koguma. European Cycling Challenge 2014 eesmärgiks on jalgratta propageerimine transpordivahendina igapäevases liikumises.

Sel aastal toimub võistluse European Cycling Challenge raames ka Tallinna linna ametite vaheline võistlus, mille võitjaks on jalgrattal enim kilomeetreid läbinud linna amet. Rattakasutuse kaardistamise võistlust aitab Tallinnal läbi viia algatus Eesti Rattarikkaks, mis edendab igapäevast rattakultuuri juba aastast 2008.

Esimest korda toimus European Cycling Challenge 2012. aastal. Võistlusel osales seitse linna viiest riigist. 2012. aasta mais Tallinnas läbi viidud võistlusest võttis osa 504 ratturit ja võistluse raames läbiti 47 364 kilomeetrit, millega saavutas Tallinn võistluse kontekstis võidu. 2013. aastal osales kaardistusvõistlusel 12 linna kaheksast riigist. 2013. aasta mais Tallinnas läbi viidud võistlusest võttis osa 484 ratturit ja võistluse raames läbiti 55 503 kilomeetrit, millega Tallinn saavutas taas võistluse kontekstis võidu.

2014. aastal toimub „European Cycling Challenge“ jalgratturite kaardistamise võistlus kolmandat korda ning lisaks Tallinnale osaleb võistlusel 32 linna 12 riigist (Belgia, Taani, Eesti, Prantsusmaa, Holland, Itaalia, Leedu, Norra, Poola, Hispaania, Rootsi ja Inglismaa). Võistlusel saavad osaleda kõik, kes kasutavad Tallinnas jalgratast transpordivahendina (tööle, kooli, poodi jne liikumisteks) ja omavad Endomondo mobiilirakendusega sobivat mobiiltelefoni. Kõikide üle 50 kilomeetri teid kaardistanud pedaalinute vahel loositakse välja jalgratas ning jalgratta lisavarustust. Auhinnad antakse kätte Kadrioru pargis suvehooaja avamisel 19. juunil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles