Uus laev toob jõeliiklusse uut elu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul tõsteti Sillamäe sadamas treileri peale 14,5-meetrine reisilaev Alfa, mis hakkab juba paari nädala pärast tegema lõbusõite Emajõel ja Peipsi vesikonnas.
Eile hommikul tõsteti Sillamäe sadamas treileri peale 14,5-meetrine reisilaev Alfa, mis hakkab juba paari nädala pärast tegema lõbusõite Emajõel ja Peipsi vesikonnas. Foto: Rain Kiidma

Tartu kui jõelinna ajaloos pöörati eile uus lehekülg, kui mitmekümneaastase vaheaja järel tõsteti Ropka sadamas Emajõkke uus, ligi viisteist meetrit pikk puust lõbusõidulaev Alfa.

Möödunud reedel Kotka külje alt Haminast vette lastud laev saabus Tartusse nii merd kui maad mööda. Laupäeval sõitis alus üle Soome lahe Vergi sadamasse ning pühapäeval sealt edasi Sillamäele, kus eile hommikul alustati laeva väljatõstmist.

Laeva Tartusse toonud Seto Line Reiside OÜ juhataja Toomas Sein ütles, et sõit üle mere läks hästi. «Ega me ju teadnud, mis ilm tuleb, aga ilm oli ilus ja kõik läks ideaalselt,» lausus ta. Kuna otse Sillamäele sõites oleks laev sattunud vahepeal Venemaa vetesse, võetigi kõigepealt kurss Vergi sadamasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles